Spring 2021 EPICS Collaboration Meeting · Online

from Tuesday, 6 July 2021 (12:05) to Friday, 9 July 2021 (19:35)
Online

        : Sessions
    /     : Talks
        : Breaks
6 Jul 2021
7 Jul 2021
8 Jul 2021
9 Jul 2021
AM
PM
13:30
Pre-meeting check-in and connection testing (until 14:00) ()
13:30 Pre-meeting check-in and connection testing - Robby Tanner   ()
14:00
Conference Kick-Off (until 14:30) ()
14:00 Opening remarks - Glen Wright (Canadian Light Source)   ()
14:30
Introduction to Bluesky (until 18:00) ()
14:30 Introduction to Bluesky - Dr Daniel Allan (NSLS-II)   ()
16:00 --- break - 30 minutes ---
16:30 Tutorial: Using Ophyd to Control EPICS Devices - Michael Hart (NSLS II)   ()
14:30
Introduction to EPICS (until 16:45) ()
14:30 Introduction to EPICS - Gillian Black (Canadian Light Source)   ()
14:55 --- break - 5 minutes ---
15:00 EPICS-Next, the Challenges of Digital Control a table top experiment - Patrick Oppermann (Fritz-Haber-Institut) Heinz Junkes (Fritz-Haber-Institut)   ()
15:45 --- break - 15 minutes ---
16:00 EPICS Tutorial - Juniper Willard (CLS) Michael Bree (Canadian Light Source)   ()
13:30
Pre-meeting check-in and connection testing (until 14:00) ()
13:30 Pre-meeting check-in and connection testing - Robby Tanner   ()
13:55 Opening remarks - Glen Wright (Canadian Light Source)   ()
14:00
Welcome session (until 14:30) ()
14:00 Welcome message from Director - Rob Lamb - Rob Lamb   ()
14:25 --- break - 5 minutes ---
14:30
EPICS - General (until 17:35) ()
14:30 EPICS Controls at the CLS Spanning 22 Years - Tony Wilson (Canadian Light Source)   ()
14:50 --- break - 5 minutes ---
14:55 StreamDevice, quo vadis? - Dr Dirk Zimoch (Paul Scherrer Institut)   ()
15:15 --- break - 5 minutes ---
15:20 Automatic Wrapping of Functions for IOCSH - Till Straumann (PSI)   ()
15:35 --- break - 5 minutes ---
15:40 EPICS on pre-existing code - Casey Callaghan (iThemba LABS)   ()
15:50 --- break - 5 minutes ---
15:55 pip install softioc - Tom Cobb (Diamond Light Source)   ()
16:15 --- break - 5 minutes ---
16:20 areaDetector: What’s New? - Mark Rivers (University of Chicago)   ()
16:40 --- break - 5 minutes ---
16:45 How fast can you stand up a new EPICS IOC? Try it out in Docker! - Pete Jemian   ()
17:05 --- break - 5 minutes ---
17:10 OPC UA Device Support - Update - Ralph Lange (ITER Organization)   ()
17:20 --- break - 5 minutes ---
17:25 ADC Monitoring at CLS - Juniper Willard (CLS) Michael Bree (Canadian Light Source)   ()
17:35 --- break - 5 minutes ---
17:40
Lightning Talks (until 18:05) ()
17:40 PV Monitor - Michael Bree (Canadian Light Source)   ()
17:45 Update on Qt Applications at TRIUMF - Rolf Keitel (TRIUMF)   ()
17:50 React Automation Studio Alarm Handler - Justin Abraham (iThemba LABS)   ()
17:55 Maintenance planning system in CSNS - Lin Wang (IHEP)   ()
18:00 Tools for troubleshooting devices through Channel Access - Mr Richard Farnsworth (Brookhaven National Laboratory)   ()
18:05 --- break - 10 minutes ---
18:15
EPICS for Industries (until 19:20) ()
18:15 ITER control system integration process, status, lessons learnt and forecast - Bertrand Bauvir (ITER Organization)   ()
18:35 --- break - 5 minutes ---
18:40 Judgement System : qualifying a signal set against a limit mask - Peter Milne (D-TACQ Solutions Ltd)   ()
19:00 --- break - 5 minutes ---
19:05 Beckhoff EK9000 Module - Jeremy Lorelli (SLAC)   ()
19:15 --- break - 5 minutes ---
19:20 Closing remarks - Glen Wright   ()
13:25
Pre-meeting check-in and connection testing (until 14:00) ()
13:30 Pre-meeting check-in and connection testing - Robby Tanner   ()
13:55 Opening remarks - Glen Wright (Canadian Light Source)   ()
14:00
GUI (until 16:10) ()
14:00 EPICS integration in QML/QtQuick - Xiaoqiang Wang (Paul Scherrer Institute)   ()
14:30 --- break - 5 minutes ---
14:35 PyDM Status Update - Matt Gibbs (SLAC National Accelerator Laboratory)   ()
14:45 --- break - 5 minutes ---
14:50 Rapid Screen Builder - Michael Bree (Canadian Light Source)   ()
15:05 --- break - 5 minutes ---
15:10 pySTXM: python, Qt, BlueSky application for STXM data collection - Russ Berg (Canadian Light Source)   ()
15:30 --- break - 5 minutes ---
15:35 CS-Studio and Phoebus Update - Kunal Shroff   ()
15:50 --- break - 5 minutes ---
15:55 Phoebus Olog Service - Kunal Shroff   ()
16:10 --- break - 10 minutes ---
16:20
Tools (until 17:25) ()
16:20 Making Windows Applications EPICS-Aware with Python - Robby Tanner (Canadian Light Source)   ()
16:40 --- break - 5 minutes ---
16:45 IOCSee - Mr Juniper Willard (CLS)   ()
17:05 --- break - 5 minutes ---
17:10 Dynamic firewall manager prototype for EPICS Channel Access - ru igarashi (Canadian Light Source)   ()
17:25
Future of EPICS (until 18:40) ()
17:25 A Future for EPICS Linux Packaging? - Ralph Lange (ITER Organization)   ()
17:35 --- break - 5 minutes ---
17:40 EPICS and IPv6 - Mr Andrew Johnson (Argonne National Laboratory)   ()
17:50 --- break - 5 minutes ---
17:55 Kubernetes for EPICS IOCs - Giles Knap (Diamond Light Source)   ()
18:15 --- break - 5 minutes ---
18:20 EPICS Core Developments & Plans - Andrew Johnson (Argonne)   ()
18:40 Closing remarks - Glen Wright   ()
13:30
Pre-meeting check-in and connection testing (until 14:00) ()
13:30 Pre-meeting check-in and connection testing - Robby Tanner   ()
13:55 Opening remarks - Glen Wright (Canadian Light Source)   ()
14:00
Conference Kick-Off (until 14:30) ()
14:00 History of Saskatoon - Mr Jeff O'Brien (City of Saskatoon)   ()
14:30
Tools (until 16:50) ()
14:30 The LUME-EPICS Python package for supporting simulations over CA and PVA - Jacqueline Garrahan (SLAC)   ()
14:40 --- break - 5 minutes ---
14:45 Archiving and accessing PVA data at ITER - Lana Abadie (ITER organization)   ()
15:05 --- break - 5 minutes ---
15:10 React Automation Studio: A New Face to Control Large Scientific Equipment - Dr William Duckitt (iThemba LABS)   ()
15:30 --- break - 5 minutes ---
15:35 EPICS integration in Buildroot for FPGA-based multiplatforms and control system targets - Antonio Miguel Lopez Antequera (Seven Solutions S.L.)   ()
15:50 --- break - 5 minutes ---
15:55 Adaptive Machine Learning and Feedback Controls for Particle Accelerators - Alexander Scheinker (Los Alamos National Laboratory)   ()
16:15 --- break - 5 minutes ---
16:20 A System for User-created Alerts with Grafana and the EPICS Archiver Appliance - Mr Nolan Brown (SLAC National Accelerator Laboratory)   ()
16:40 --- break - 5 minutes ---
16:45 DevIOC - Simple Python Device IOC Support for EPICS - Michel Fodje (Canadian Light Source)   ()
16:50 EPICS Council Update and final remarks - Carling Henrik   ()
17:05 Closing remarks - Glen Wright   ()